10-07-10

Blind proeven

Om een wijn "objectief" te beoordelen, moet je hem proeven zonder dat je weet om welke wijn het gaat. "Blind proeven", noemt men dat. Beroemde (dure) wijnen houden daar niet van. Het risico om door de mand te vallen is immers niet uit te sluiten, als de proever het etiket niet ziet. 

Dit filmpje geeft dat aardig weer: 

 

21:45 Gepost door Luk in WIjn | Permalink | Commentaren (1) | Tags: frankrijk, bordeaux |  Facebook |

Commentaren

Hoi,op dit blogje zal ik me zeker eens verdiepen.Ik hou enorm graag van een glaasje wijn, rood ,wit of rosé,het kan me allemaal bekoren.En geloof het of niet, een glaasje wijn samen met een stukje chocolade, hemels!!!Ik vind het alleen jammer dat ik er niet zo veel van ken,maar daarvoor kunnen we beroep doen op jouw blogje hé.

Gepost door: mijo | 10-07-10

De commentaren zijn gesloten.