05-12-07

Wijn op het internet

wijn_internet_web

Wijn mag dan al een product met een lange traditie zijn, de wijnwereld is mee met zijn tijd. Voor wijnliefhebbers biedt het internet een schat aan informatie. Besprekingen, achtergrondinformatie of verkoopspunten in uw buurt, u vindt het allemaal op het wereldwijde web.

Waar kan u als doorsnee consument beginnen? Bijvoorbeeld op de site van uw favoriete wijnhandelaar. Als het wat meezit bevat die een recente catalogus met alle wijnen en hun prijzen. Die kan u thuis rustig doornemen voor u naar de winkel gaat. U bent dan beter gewapend, want u weet al wat er te koop is en wat het kost. Bij de supermarkten wint Delhaize de prijs voor de beste site. Op www.delhaizewineworld.com vindt u zowel in het Nederlands als in het Frans een erg handige en zeer volledige catalogus, per kleur, land, regio, druivensoort of prijsvork. Bij elke wijn krijgt u wat extra uitleg en een serveertip.

Wie de wijnen van alle supermarkten wil leren kennen, moet zeker de site www.kurkdroog.be bezoeken. De site bestaat alleen in het Nederlands, maar is beslist ook de moeite voor Franstaligen. De site biedt een hitlijst van supermarktwijnen op basis van de mening van de consument zelf. Zoeken doet u per prijsklasse, winkel, soort of land. Zoekt u liever wijn bij particuliere handelaars, dan is www.ikwilwijn.be of www.jeveuxduvin.be uw ding. U kunt er online de catalogi van een vijfentwintigtal wijnhandelaars doorzoeken.

Een nieuwe site die menig wijnhart sneller doet slaan is www.winetasting.be. Ons landje is gezegend met onwaarschijnlijk veel wijnproeverijen, maar we weten niet altijd waar en wanneer die doorgaan. Op deze site komt u dat te weten. U zoekt onder meer op datum of op plaats. U vindt hier ook een zeer uitgebreide lijst van wijnhandelaars en wekelijkse proeftips. Voorlopig zijn vooral Vlaamse en Brusselse proeverijen goed in kaart gebracht, Wallonië is nog grotendeels afwezig. Maar proeven kan natuurlijk ook over de taalgrens.

Misschien wil u gewoon meer informatie over wijn? Wie het Engels niet schuwt, kan een kijkje nemen op de site van het wijntijdschrift Decanter: www.decanter.com. Even registreren en u vindt een schat aan informatie. Of u wil zich beperken tot een betere kennis van Franse wijnen? Dan is www.vins-france.com uw site. Streken, druiven en klimaten worden er toegelicht. Er is zelfs een wijnkwis, al zitten daar een paar onnauwkeurigheden in. Wie Duitse wijn verkiest zit goed op www.vinallemand.be of www.duitsewijn.be.

En vergeet natuurlijk niet uw wekelijkse bezoek aan www.metrotime.be, met elke vrijdag een nieuwe wijntip.

08:47 Gepost door Luk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

nog een interessante wijnsite: www.vinowalt.be !

Gepost door: patrick | 06-12-07

kurkdroog.be bestaat ook in het Frans : www.rayonvin.be

Gepost door: BDC | 09-12-07

De commentaren zijn gesloten.